mandag den 17. februar 2014

Debatindlæg fra AOH

Skolereformen og landsbyskolerne

Herning kommune må se landsbyerne som en investering i fremtiden, skriver lokal ildsjæl i dette læserbrev fra Herning Folkeblad

12. november 2013, 10:42

Af Maja Bang, formand for Støtteforeningen for Sinding-ØrreMidtpunkt, på vegne af Sinding-Ørre Borgerforening, Sinding Gymnastik- og Idrætsforening samt Fællesbestyrelsen og Støtteforeningen for Sinding-Ørre Midtpunkt
Hvor der er vilje, er der en vej ...
Vi har i den seneste tid kunnet læse om skolereformen og om listen, hvor nogle af Hernings landsbyskoler står til at skulle kigges efter i sømmene i forhold til skolereformens krav. Dette kan komme til at berøre netop vores skole i Sinding-Ørre.
Vores skole har lokal opbakning, det skal der ikke være tvivl om. Betydningen af et kommunalt tilbud til vores børn i lokalområdet skal der heller ikke herske nogen tvivl om.
Én ting er sikkert, vi sover ikke i timen!
Landsbyskolerne går ofte forrest i forhold til nye tiltag, et eksempel kunne være at få mere bevægelse ind i hverdagen, hvor hele skolen løber en tur hver eneste dag, både børn og lærere. Et andet kunne være engelsk fra 0. klasse.
De små skoler kan byde ind med en innovativ tilgang til det at drive kommunal skole. Vi har i Sinding-Ørre været med til at gå forrest i forhold til skabe fællebestyrelse og fællesledelse for dagpleje, daginstitution og skole.
Man gør op med og udfordrer den traditionelle tankegang omkring det at drive skole og institution, her er ikke langt fra tanke til handling. Hvilket må være et aktivt for Herning kommune.
Så derfor er vi også sikre på, at der findes en løsning på, hvordan vi på Sinding skole kan leve op til de krav, den nye skolereform stiller, for vi er godt på vej.
Hvorfor er det netop vigtigt, at vi har et godt kommunalt tilbud til vores børn? Fordi vi også i en landsby vil have varer på alle hylder, også når det kommer til kommunale tilbud til vores børn i nærområdet.
Hvis Herning forsat skal være stolt af sine landsbyer, så kræver det mere end blot en frivillig indsats fra ildsjæle og aktive borgere i landsbyerne. Så må kommunen se på landsbyerne i et lidt bredere perspektiv og se det som en investering i landsbyerne at bevare landsbyskolerne.
Og hvad er afkastet så for kommunen? Det er, at det er muligt at tiltrække en ny generation af ildsjæle til landsbyerne.
Man kan være sikker på, at vi forældre, som har børn i Hernings landsbyskoler, stiller mindst lige så store krav til vores børns uddannelse og skoleliv som alle andre.
Så om det er forsvarligt at opretholde de små skoler i landsbyerne er det vel op til forældre og lærere i de pågældende landsbyer at vurdere, hvem ellers er kompetent til at vurdere det?
Det er vores børn, det i givet fald vil gå ud over, så indsatsen er høj.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar